Klinik Kecantikan di kota kinabalu sabah – semua wanita ingin memiliki wajah yang cantik dan cerah. Kecantikan boleh didapati oleh sesiapa sahaja. Cara cantik bukan hanya berdasarkan fizikal tetapi juga tingkah laku.

Wajah yang cantik juga boleh menjadi faktor kejayaan seseorang, dengan mudahnya anda dapat memperoleh semuanya dengan mudah, bermula dari pasangan atau kerjaya impian.

Oleh itu, klinik kecantikan juga boleh menjadi alternatif, anda tahu. Kerana mereka hanya mempunyai nama panggilan “klinik”, beberapa orang mungkin ragu-ragu untuk menjalankan rawatan atau mendapatkan rawatan di klinik kecantikan. Sebabnya pelbagai, salah satunya berpendapat bahawa hasil dan rawatan tidak akan optimum, seolah-olah dilakukan di hospital.

Apakah Rawatan Di Klinik Kecantikan?

Secara amnya, masalah jerawat hormon pada kulit kering dan kasar dapat diatasi secara bebas dengan rawatan wajah seperti krim jerawat atau pelembap. Tetapi, jika masalahnya tidak hilang dengan cepat dengan rawatan diri di rumah, seseorang biasanya akan mula mencuba dengan berjumpa doktor.

Jerawat dan parut jerawat gelap, atau masalah kulit lain benar-benar memberi kesan besar terhadap rasa kesejahteraan, keyakinan diri, dan kesihatan mental seseorang. Itulah sebabnya doktor kecantikan kadang-kadang dipilih untuk membantu seseorang yang mengalami ujian dan tidak yakin kerana keadaan kulit atau wajah yang benar-benar memerlukan rawatan.

Siapa yang tidak mahu mempunyai kulit putih bersih dan sihat, terutama gadis-gadis. Oleh itu, adalah wajar bagi wanita untuk melakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kulit wajah impian mereka.

Bermula dari solekan hingga melakukan rawatan kecantikan hanya untuk mendapatkan kulit wajah yang cantik dan cantik. Ternyata ia bukan hanya berguna untuk penampilan harian, tetapi memiliki wajah yang menawan juga sangat diperlukan, terutama ketika anda ingin bercuti. kalau Anda liburan ke pekanbaru, kunjungi yuk klinik kecantikan di pekanbaru!

Semasa bercuti. pasti anda akan bertemu dengan gambar, sehingga hasil gambar akan kelihatan keren, penampilan anda mesti dipertimbangkan, dong. Sudah tiba masanya untuk pergi bercuti ke tempat yang sejuk tetapi anda kelihatan tidak sempurna, sungguh memalukan, betul.

Sekarang bagi anda yang merancang percutian ke Kinabalu, tidak ada salahnya jika anda melakukan rawatan kecantikan terlebih dahulu. Dalam perbincangan ini, kami telah menerangkan/ merekomendasikan beberapa klinik kecantikan terbaik di kota kinabalu sabah.

Klinik Kecantikan Terbaik di kota kinabalu sabah 2023

1. MI @ Miracle Skin Laser & Aesthetics Centre

Alamat: Lot 15, Ground floor, Lorong Margosa, Off, Jln Lintas, Taman Luyang Phase 8, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Contact/NO. Telp: +60 13-547 5198

2. Klinik Dr Ko (Kota Kinabalu)

Alamat: 10-1-A, 500, Kepayan, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Contact/NO. Telp: +60 88-211 009

3. V Magic Skin Care Sabah

Alamat: No. B-G-2 & B-G-3, Ground Floor, Block B Luyang Plaza, Lorong Angsa 1, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Jam Buka :Senin-Jumat(09:00-18:00) Sabtu (09:00-17:00)
Contact/NO. Telp: +60 88-311 755

4. Clinic RX Sabah

Alamat: Lot L2.05, 2nd Floor (Commercial Podium), Plaza Shell, 29, Jln Tunku Abdul Rahman, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Jam Buka: Senin-Jumat(10:00-19:00) Sabtu (09:00-18:00)
Contact/NO. Telp: +60 10-210 3921

5.Klinik Mediglow Dr. Hema

Alamat: Karamunsing Capital, C 0 7 ground floor, 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Jam Buka: Senin-Sabtu(10:00-18:00)
Contact/NO. Telp: +60 88-448 148

6.Skin Life Laser Clinic (SL Clinic)

Alamat: Lot 1-45, First Floor, Imago Shopping Mall, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Jam Buka: Senin-Sabtu(10:00-22:00)
Contact/NO. Telp: +60 88-277 373

7.Rose Bay Clinic

Alamat: A-G-17, Sutera Avenue Mall Jalan Coastal, Kampung Sembulan, 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Jam Buka:senin-Sabtu(09:00-17:00)
Contact/NO. Telp: +60 88-477 380

8. Clinic Dr. Jaina & Surgery

Alamat: 1, Lorong Centre Point, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Contact/NO. Telp: +60 88-246 007

 

Beberapa Rawatan Yang Biasa Di Klinik Kecantikan:

1. Pengupas Kimia

Rawatan ini dilakukan untuk menghilangkan pelbagai masalah kulit, seperti kulit kusam, jerawat, parut, kedutan, hingga garis-garis halus di wajah. Prosedur ini melibatkan penggunaan cecair kimia yang mengandungi asid glikolat atau asid trikloroasetik ke kulit. Bahan kimia ini berperanan menghilangkan sel kulit yang rosak sehingga kulit luar anda akan mengelupas. Kulit yang tua dan mengelupas akan digantikan dengan lapisan kulit baru yang lebih muda, lembut, dan lebih cerah.

2. Microneedling

Microneedling baru-baru ini menjadi beberapa jenis rawatan wajah yang cukup popular di klinik dermatologi. Ahli terapi ini berfungsi untuk memperbaiki tekstur kulit dengan merangsang pengeluaran kolagen pada kulit, mengatasi masalah parut jerawat yang buncit, mengurangkan kadar minyak pada kulit, mengecilkan pori-pori, dan mencerahkan kulit.

3. Laser

Rawatan yang satu ini mungkin tidak mengejutkan lagi. Laser sering digunakan untuk meremajakan kulit wajah (mengencangkan, mengecilkan pori-pori, atau mengurangkan garis halus), membasmi jerawat yang meradang, menghilangkan bintik-bintik gelap atau sinar melasma, memudarkan tatu, atau merawat tanda lahir. Laser menghilangkan lapisan kulit yang rosak dengan menggunakan.

4. Botox

Rawatan di klinik kulit lain yang masih popular hingga kini adalah suntikan botox. Bukan hanya untuk wanita, rawatan yang satu ini juga disukai oleh ramai lelaki untuk meningkatkan penampilan diri dan keyakinan diri mereka.

Botox dalam dunia kecantikan kulit berguna untuk mengatasi atau mengatasi kedutan pada wajah. Bukan hanya itu, Botox juga digunakan untuk merawat beberapa keadaan kesihatan lain, seperti migrain kronik, hiperhidrosis, berkedut mata, dan mata pendek.

Sebenarnya, anda tidak perlu risau tentang rawatan di klinik kecantikan Palu selagi anda mengetahui petua bagaimana memilih doktor dan klinik kecantikan yang baik untuk penjagaan kulit anda. Baiklah, mari kita ikuti petua berikut untuk memilih klinik kecantikan di kota kinabalu sabah.

Petua Memilih Klinik Kecantikan

Sebelum memutuskan untuk mengunjungi klinik kecantikan untuk memanjakan wajah anda, berikut adalah perkara yang mesti anda pertimbangkan:

1. Periksa Rekod Jejak Klinik

Sebelum memutuskan untuk pergi ke suatu tempat untuk mendapatkan rawatan, penting untuk melihat rekod klinik di Google, BadanPOM (BPOM), KARS (Suruhanjaya Akreditasi Hospital), atau bahkan mendengar ulasan daripada orang yang terdekat dengan anda. Rata-rata, internet mengandungi banyak forum yang meninjau perkhidmatan atau rawatan mengenai klinik kecantikan. Cari nama klinik yang anda cari dan hasilnya mungkin banyak pesakit menggambarkan pengalaman mereka menjalani rawatan di sana.

Seterusnya, pastikan klinik mempunyai permit yang sah. Klinik yang mempunyai banyak cabang juga boleh menjadi pertimbangan untuk memilihnya. Sekiranya anda tidak mempunyai sijil yang menunjukkan bahawa klinik itu rasmi dan sah, sila cari klinik lain.

Kunjungi juga: klinik kecantikan immoderma skin clinic

2. Periksa Keadaan Klinik

Sebelum mencari klinik kecantikan langganan, anda mesti memeriksa keadaan klinik secara terperinci. Pertama, perhatikan penampilan luar dan penerimaan ahli terapi. Klinik yang baik mesti mempunyai barometer perkhidmatan yang baik. Ini dapat dilihat dari cara penyambut tetamu melayani dan menjawab semua soalan anda dengan baik.

Cuba periksa atau benar-benar berunding dengan doktor dan perhatikan bilik pemeriksaan. Klinik kecantikan yang baik kebanyakannya mempunyai bilik yang bersih dan harum, pencahayaan yang baik (tidak redup), dan alat kecantikan yang mencukupi. semasa anda cuba melakukan rawatan ringan seperti rawatan muka atau topeng, tinjau sama ada alat yang anda gunakan lengkap dan steril atau tidak.

3. Ketahui rawatan yang ingin anda lakukan

Tidak semua klinik kecantikan di kota kinabalu sabah mempunyai prosedur rawatan yang lengkap. Secara umum, klinik hanya mempunyai rawatan untuk rawatan muka, mikrodermabrasi, kulit kimia, dan botox. Dan jika anda ingin menghilangkan parut jerawat, anda memerlukan rawatan laser. Sekiranya anda mahukan rahang atau bentuk muka, pilih klinik kecantikan atau pilih rawatan di hospital dengan peralatan yang mencukupi.

4. Pastikan setiap rawatan muka mesti mengikut prosedur

Setelah merasakan bahawa anda mempunyai klinik yang baik dan dipercayai, sekarang adalah masa untuk berunding dan melakukan rawatan kecantikan. Adalah idea yang baik untuk mengetahui terlebih dahulu bagaimana prosedur penyelenggaraan yang anda mahu lakukan.

Contohnya, jika anda ingin melakukan rawatan microneedling, rata-rata anda perlu melakukan beberapa prosedur. Sebelum memulakan prosedur, jurusolek akan menggunakan anestetik tempatan pada wajah anda. Kemudian, doktor akan menggunakan jarum halus yang dimasukkan ke dalam kulit. Luka-luka kecil pada kulit wajah anda kemudian akan merangsang pengeluaran elastin dan kolagen yang membantu luka sembuh dan menjadikan wajah anda kelihatan lebih muda.

Penting untuk mendapatkan seberapa banyak maklumat mengenai langkah rawatan yang ingin anda lakukan. Anda juga boleh bertanya mengenai prosedur rawatan semasa berunding.

5. Jangan tergoda dengan harga yang murah!

Penjagaan kecantikan pada masa kini nampaknya menjadi keperluan utama bagi setiap wanita. tidak jarang, terdapat banyak orang buas yang ingin mendapat keuntungan dengan tindakan yang minimum dan berbahaya. Lebih baik, ketahui terlebih dahulu harga pasaran penjagaan kecantikan yang anda mahukan. Selepas itu, bandingkan dengan beberapa klinik kecantikan yang anda suka, di sana anda boleh mempertimbangkan harga diskaun atau harga rendah untuk rawatan.

Jadi, berikut adalah sepuluh senarai klinik kecantikan di kota kinabalu sabah dan petua memilih klinik kecantikan di kota kinabalu sabah yang boleh anda lawati untuk meremajakan kulit wajah dan badan anda agar kelihatan lebih berseri semasa pandemi dan percutian ini.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *